Je website optimaal laten presteren is helemaal niet zo simpel. We beschikken dan wel tegenwoordig over een hoop mooi online gereedschap, maar je kunt je ook verliezen in het woud aan informatie. Dus hoe gaan we hiermee om en welke trucs passen we toe?

Als ondernemer ben je volgens de Nederlandse Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) verplicht om je klanten, kopers, bezoekers en personeel te informeren hoe er binnen je bedrijf met persoonsgegevens wordt omgegaan.

Belangrijk genoeg om je er in enige mate in te verdiepen, want je kunt van de Autoriteit Persoonsgegevens een boete van 4% van je jaaromzet of op z’n minst een waarschuwing tegemoet zien als je bedrijf niet voor de wet is dichtgetimmerd tegen het schenden van privacyregels.

Belangrijk nieuws voor als je website gebouwd is in Joomla!

Joomla! is bezig aan de ontwikkeling van zijn vierde generatie die eind 2019 als stabiel pakket beschikbaar zal zijn. Hoewel dit nog even duurt, wil ik je nu al graag alle geavanceerde hoogstandjes laten zien en wat dit inhoudt voor het functioneren van je website. Gelukkig betekent een verandering binnen de software-ontwikkeling meestal een verbetering en dit geldt zeker voor Joomla!.

Wie een aantal jaar geleden op een website MP3's wilde plaatsen, gebruikte daarvoor een Flashplayer. Deze werken nog steeds, maar om veiligsheidsredenen moeten we van de browser eerst toestemming geven om Flashinhoud te kunnen afspelen. Dat schrikt gebruikers af. 

Big Baboon Web Assistance doneerde in 2018 en 2019 €3,- per maandelijks gehoste website aan het Britse 'Gift Of Life' , een dochterorganisatie van het Russische 'Podari Zhizn'.

Gift of LifeGift of Life helpt kinderen in voormalig Sovjet-landen die door kanker worden getroffen. Overlevingskansen liggen ongeveer 20% lager dan in Westerse landen. Veel gezinnen leven er in armoede en zijn vaak niet in staat dure medicijnen voor hun kinderen te betalen. Daarnaast ligt de kwaliteit van de zorg lager en wordt ook maar een beperkt deel van de medische hulp vergoed.